Много Joomla шаблонов на www.templete.ru

18-09-2017

Boris Boincean, doctor habilitat, profesor cercetător, promotor al științei agrare durabile în Republica Moldova a publicat recent un articol în revista Agroecology and Sustainable Food Systems, integrată în baza de date Taylor & Francis.

Felicitări, stimate Domnule Profesor Boris Boincean!

În abstract sunt menţionate următoarele: Prezentăm rezultatele din două cicluri de 7 ani dintr-un experiment multifactorial realizat de Institutul de Cercetare a Culturilor de Cultură pe solul cernoziom al stepei de la Bălți (Republica Moldova) cu strategii de rotație, cultivare și fertilizare (1996-2009). Randamentele grâului de toamnă, a sfeclei de zahăr și a porumbului au fost mai mari în rotație cu legume / ierburi perene decât fără aceste culturi diferite. Adăugarea de NPK mineral la gunoi de grajd a crescut randamentele în rotație fără legume și ierburi perene. Nu a existat nici o diferență între cultivarea intensivă și cea minimă a solului. Creșterea ciclului de nutrienți prin integrarea întreprinderilor din culturi / animale contribuie la o mai mare autosuficiență a nutrienților, oferind o mai mare rezistență în timp a schimbărilor climatice și a incertitudinii economice.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedInSubmit to LiveinternetSubmit to LivejournalSubmit to MoymirSubmit to VkcomSubmit to Yaru Submit to FlickrSubmit to Google+Submit to YouTube

Biblioteca va exista în viitorul apropiat sau va fi înlocuită de internet?

Abonează-te la NEWSLETTER!

captcha 
Terms and Conditions