Много Joomla шаблонов на www.templete.ru

28-11-2017

training agora 2

Olga Dascal, bibliotecar principal, Centrul Informatizare şi activităţi în reţea. Mediateca, Angela Hăbăşescu, bibliotecar principal, serviciul Comunicarea colecţiilor, Biblioteca Ştiinţifică şi Vasile Radu, masterand Facultatea de Ştiinţe Reale, Economice şi ale Mediului au participat la Atelierul de instruire privind Accesul la Informaţia on-line în domeniul Agriculturii, desfăşurat în perioada 27-28 noiembrie, la Chişinău.

Atelierul a fost organizat de Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite (FAO), obiectivul principal fiind consolidarea capacităţilor în accesarea on-line a informaţiei ce ţine de domeniul agricol prin intermediul bazei de date AGORA (Access to Global Online Research in Agriculture, Fisheries and Forestry) şi platformei Research4Life, care oferă acces online la reviste, cărți și baze de date internaționale în mai multe limbi.

La Atelier au fost prezenţi cercetători, lectorii și studenți post-universitari în domeniile alimentației, agriculturii sau dezvoltării rurale, specialişti în domeniul biblioteconomiei și ştiinţelor informării, administratori de reţea.

training agora 3

În cadrul Atelierului, moderatorii, experţii europeni Imma Subirats și Karna Wegner, Direcţia FAO, Departamentul de Parteneriat, Divizia de Susținere și Dezvoltare a Capacităților (OPC) au familiarizat formabilii despre resursele disponibile în AGORA, instituții și țări eligibile pentru a avea acces la acestea, modalităţi de înregistrare la baza de date AGORA, posibilităţi de accesarea revistelor şi cărţilor electronice, explorarea bazelor de date Summon şi Scopus.

Biblioteca Ştiinţifică USARB oferă acces gratuit la cercetare în lumea dezvoltării de pe platforma ştiinţifică Research4Life. Pentru accesare vizitați pagina web BŞ USARB, sau:

HINARI - http://www.who.int/hinari/en/
AGORA - www.aginternetwork.org
OARE - http://web.unep.org/oare/
ARDI - http://www.wipo.int/ardi/en/

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedInSubmit to LiveinternetSubmit to LivejournalSubmit to MoymirSubmit to VkcomSubmit to Yaru Submit to FlickrSubmit to Google+Submit to YouTube

Biblioteca va exista în viitorul apropiat sau va fi înlocuită de internet?

Abonează-te la NEWSLETTER!

captcha 
Terms and Conditions