Много Joomla шаблонов на www.templete.ru

2018, 4 octombrie - Şedinţa de management şi Conferința finală a proiectului „Servicii de suport pentru rețeaua de biblioteci: modernizarea bibliotecilor din Armenia, Moldova și Belarus prin dezvoltarea personalului de bibliotecă și reformarea bibliotecilor” (LNSS)

FOTO     Program

lnss meeting 1Bibliotecarii USARB, în perioada 3-5 octombrie 2018, au participat la Şedinţa de management şi Conferinţa finală a Proiectului „Servicii de suport pentru rețeaua de biblioteci: modernizarea bibliotecilor din Armenia, Moldova și Belarus prin dezvoltarea personalului de bibliotecă și reformarea bibliotecilor” (LNSS), proiect desfășurat în cadrul programului Erasmus+ finanțat de Uniunea Europeană, care şi-a ţinut lucrările la Academia de Administrare Publică şi Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți.

Citește mai departe...

2018, 23-25 august - Minsk, Belarus. Cursurile de limbă engleză pentru bibliotecari (ESP)

FOTO

lnss curs engleza minsk 2

  În...perioada 21-27 august 2018, la Biblioteca Fundamentală a Universității de Stat din Belarus, în cadrul Programului Erasmus+ , Proiectului „Servicii de suport pentru rețeaua de biblioteci: modernizarea bibliotecilor în Armenia, Moldova şi Belarus prin dezvoltarea personalului bibliotecar şi reformarea bibliotecilor [LNSS]”, au fost organizate Cursurile de limbă engleză pentru bibliotecari (ESP). La instruire au participat bibliotecari din universitățile partenere din R. Moldova şi R. Belarus: Academia de Administrare Publică pe lângă Președintele Republicii Moldova, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Universitatea de Stat din Belarus, Academia de Management pe lângă Președintele Republicii Belarus, Universitatea de Stat din Grodno, Universitatea Tehnică de Stat din Brest , precum şi bibliotecari din Biblioteca Naţională – partener asociat al Proiectului.

Citește mai departe...

 2018, 20 iunie - Şedința de tip cluster organizată de Oficiul Național Erasmus+

FOTO

sedinta cluster 1..Elena..Harconiţa, director Biblioteca Ştiinţifică USARB şi Lina Mihaluţa, director adjunct, au participat în data de 20 iunie la o ședință de tip cluster organizată de Oficiul Național Erasmus+. Ședința a fost dedicată bibliotecilor din cadrul universităților din Republica Moldova. Participanții la eveniment au împărtășit experiența de participare în proiectele Erasmus+, dar și în alte proiecte internaționale. În același timp, au fost discutate posibilitățile de aplicare la noile proiecte Erasmus+ de către bibliotecile universitare.

Citește mai departe...

2018, 14 iunie - Şedința de monitorizare a proiectului „Servicii de suport pentru rețeaua de biblioteci: modernizarea bibliotecilor din Armenia, Moldova și Belarus prin dezvoltarea personalului de bibliotecă și reformarea bibliotecilor”

FOTO

monitorizare 02..Echipa..de.. proiect.. a Bibliotecii Ştiinţifice USARB : Elena Harconiţa, Director, Lina Mihaluţa, Director adjunct, Igor Afatin, Director adjunct, Valentina Topalo, bibliotecar principal de la Biblioteca Ştiinţifică USARB au participat la şedința de monitorizare a proiectului „Servicii de suport pentru rețeaua de biblioteci: modernizarea bibliotecilor din Armenia, Moldova și Belarus prin dezvoltarea personalului de bibliotecă și reformarea bibliotecilor”, care s-a desfășurat la 14 iunie la Biblioteca Ştiinţifică a Academiei de Administrare Publică din Chişinău.

Citește mai departe...

2018, 14 mai - Monitorizarea Proiectului MISISQ Tempus project 543929-LT-JPGR Modern Information Services for Improvement Study Quality

FOTO

misiq monitorizare3Elena...Harconiţa,...directorul Bibliotecii a participat la Conferinţa de Monitorizare a Proiectului TEMPUS – Modern Information Service for Improvement Study Quality - Servicii Informaționale Moderne pentru Îmbunătățirea Calității Studiilor (2013-2016) cu comunicarea MISISQ -DEZVOLTARE DURABILĂ ÎN BIBLIOTECA ŞTIINŢIFICĂ USARB , relatând despre realizările bibliotecarilor bălţeni după finalizarea proiectului, inclusiv despre Modulul 4 Cultura Informatiei şi abilităţile de cercetare din Proiectul LNSS, Programul Erasmus+, în care au fost promovate produsele informaţionale create în MISISQ: http://primo.libuniv.md/, Repozitoriul Instituţional ORA USARB, experienţa de promovare în planurile de învăţământ USARB a culturii informaţiei.

Citește mai departe...

nad 2018 ro23 APRILIE - ZIUA NAŢIONALĂ DE SENSIBILIZARE PRIVIND BIBLIOTECILE. BŞ USARB. RAPORT 2018 / ZIUA NAŢIONALĂ DE SENSIBILIZARE PRIVIND BIBLIOTECILE. BŞ USARB. AGENDA. RAPORT. ANALIZA SWOT

2018, 27 aprilie  - Comunicat privind Întrunirea profesională a bibliotecarilor din Nordul Republicii Moldova

FOTO

CBD 1La..27...aprilie..2018 a avut loc Întrunirea profesională a bibliotecarilor din învăţământ din Nordul Republicii Moldova, organizată de Biblioteca Ştiinţifică USARB - Centru Biblioteconomic Departamental de comun acord cu Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova, Organele Locale de Specialitate în Domeniul Învăţământului din 15 raioane de Nord şi mun.Bălţi.

Citește mai departe...

2018, 23 aprilie - Bibliotecarii USARB la Ziua Națională de Sensibilizare privind bibliotecile

FOTO

ziua sensibilizarePe...23...aprilie...2018, de Ziua Națională de Sensibilizare privind bibliotecile, bibliotecarii USARB au participat la Academia de Administrare Publică, împreună cu reprezentanții corpului didactic al Academiei de Administrare Publică (AAP), Academiei de Studii Economice din Moldova (ASEM), Institutului de Dezvoltare a Societății Informaționale (IDSI), precum și experţii internaţionali din România, Grecia și Norvegia.

Citește mai departe...

2018, 20-21 aprilie - Bibliotecarii USARB la Simpozionul naţional din Suceava dedicat Zilei Bibliotecarului şi Centenarului Marii Uniri

FOTO

suceava1

În..zilele..de..20 și 21 aprilie 2018, un grup de bibliotecari de la Biblioteca Ştiinţifică USARB, au participat la ediția a II-a a Simpozionului național cu participare internațională „Contribuția bibliotecii la afirmarea diversității culturale în spațiul românesc", prilejuit de sărbătorirea Zilei Internaționale a Cărții și a drepturilor de autor și a Zilei bibliotecarului (23 aprilie).

Citește mai departe...

nad 2018

23..APRILIE..– ZIUA NAŢIONALĂ DE SENSIBILIZARE PRIVIND BIBLIOTECILE. Program

2018, 28 martie - Participarea Bibliotecii Ştiinţifice USARB la Simpozionul ANUL BIBLIOLOGIC 2017

FOTO

anul bibliologic 2017

Un..grup..de..bibliotecari universitari de la Balţi, Elena Harconiţa, Lina Mihaluţa şi Elena Ţurcan, au participat în data de 28 martie 2018, alături de circa 160 de participanţi, la Simpozionul științific Anul Bibliologic 2017, ediția a XXVII-a, cu genericul ,,Bibliotecile în perspectiva dezvoltării durabile: dimensiuni biblioteconomice și umane”, desfăşurat la Biblioteca Națională a Republicii Moldova.

Citește mai departe...

2018, 20 martie - Training la Biblioteca Ştiinţifică USARB

FOTO

training..Studenţii...de la Facultatea de Drept şi Ştiinţe sociale, specialitatea Asistenţă socială şi-au consolidat capacitățile în cadrul Trainingului desfăşurat în data de 20 martie la Biblioteca Ştiinţifică USARB.

Trainingul a fost organizat în cadrul Programului Erasmus+ Proiectul Servicii de suport pentru reţeaua de biblioteci: modernizarea bibliotecilor în Armenia, Moldova şi Belarus prin dezvoltarea personalului bibliotecar şi reformarea bibliotecilor.

Citește mai departe...

2018, 5-9 martie - Săptămâna Educaţiei Deschise la Biblioteca Ştiinţifică USARB

FOTO

sed 2În....USARB..s-a dat startul la cea de-a treia ediţie a Săptămânii Educaţiei Deschise, care are drept scop creşterea gradului de conştientizare cu privire la mişcare şi impactul acesteia asupra predării şi învăţării la nivel mondial.

Citește mai departe...

2018, 14-23 februarie - Lunarul Licenţiatului

FOTO

lunar 2Începând cu data de 14 februarie 2018 până în 23 februarie 2018 circa 132 de studenţi din anii terminali, studii de licenţă şi masterat de la Facultatea de Litere, împreună cu cadrele didactice: Oxana Chira, Valentina Enciu, Elena Sirota, Adela Novac, Angela Coşciug, Viorica Condrat, Ana Pomelnicova, Ludmila Răciulă, Daniela Baciu, Viorica Cebotaroş, Victoria Mascaliuc, au participat la Lunarul studenţilor de la ciclul I de instruire, Masteranzilor şi Doctoranzilor, organizat anual de către Biblioteca Ştiinţifică USARB.

Colaborarea şi parteneriatul stabilit de Biblioteca şi Facultăţile Universităţii ş-au găsit expresie în realizarea Proiectului Internaţional Programul Erasmus + Proiectul Servicii de suport pentru reţeaua de biblioteci: modernizarea bibliotecilor în Armenia, Moldova şi Belarus prin dezvoltarea personalului bibliotecar şi reformarea bibliotecilor Bibliotecariii au împărtăşit experienţele proprii şi au diseminat bunele practici achiziţionate.

Citește mai departe...

2018, 23 februarie - Colloquia Bibliothecariorum IN MEMORIAM FAINA TLEHUCI

FOTO

coll bib 2018

În..data..de..23 februarie 2018, la Biblioteca Ştiinţifică a Universităţii de Stat „Alecu Russo” din Bălţi a luat start cea de-a 6-a ediţie a Colloquia Bibliothecariorum IN MEMORIAM FAINA TLEHUCI. În cuvântul de deschidere, Elena HARCONIŢA, directoarea Bibliotecii Ştiinţifice USARB, a relatat despre managementul aplicat de Faina TLEHUCI, prezentând o retrospectivă din rapoartele anuale ale secolului trecut.

Citește mai departe...

2018, 6 februarie - Şedință de lucru privind implementarea Proiectului LNSS

sedinta lucru LNS1...Şedință de lucru privind implementarea Proiectului LNSS „Servicii de suport pentru rețeaua de biblioteci: modernizarea bibliotecilor din Armenia, Moldova și Belarus prin dezvoltarea personalului de bibliotecă și reformarea bibliotecilor” programului Erasmus+ Consolidarea capacităților în domeniul învățământului superior (2015-2018), a avut loc în data de 6 februarie 2018 la Biblioteca Ştiinţifică a Academiei de Administare Publică. 

Citește mai departe...

2017, 8 decembrie - Lecţia LibUnivCatalog - Catalog partajat a 7 biblioteci universitare din R. Moldova pe platforma ExLibris Primo

FOTO

lectia catalogÎn...data...de 8 decembrie, 2017, la Biblioteca Ştiinţifică a Universităţii de Stat „Alecu Russo” din Bălţi pentru studenţii de la Masterat a fost promovată Lecţia LibUnivCatalog - Catalog partajat a 7 biblioteci universitare din R. Moldova pe platforma ExLibris Primo : strategii de căutare, crearea contului, căutare, filtrare, rezervare, exportul informaţiilor, formator Aculina MIHALUŢA, director adjunct BŞ USARB. Lecţia face parte din modulul Cultura Informaţiei şi abilităţi de cercetare în cadrul Proiectului internaţional Servicii de suport pentru rețeaua de biblioteci: modernizarea bibliotecilor în Armenia, Moldova şi Belarus prin dezvoltarea personalului bibliotecar şi reformarea bibliotecilor, Programul Erasmus+ Capacity Building in the Field of Higher education (CBHE) Consolidarea capacităților în domeniul învățământului superior (2015 – 2018).

 

2017, 7 decembrie - Lecţia Managementul referinţelor bibliografice. Software de gestiune a referinţelor bibliografice

FOTO

lectia managementÎn...cadrul...Modulul 4 Cultura Informaţiei şi abilităţi de cercetare all Proiectului Library Network Support services (LNSS), Programul Erasmus+, desfăşurat la Biblioteca Ştiinţifică USARB a fost promovată Lecţia Managementul referinţelor bibliografice. Software de gestiune a referinţelor bibliografice  pentru masteranzii  de la specialitatea Supervizare în Asistenţă socială, Managementul administraţiei publice, formator Anna NAGHERNEAC, şef serviciu Informare şi cercetare bibliografică. Masteranzii au  fost informaţi despre oportunităţile Softului personal de adăugare, organizare şi citare a referinţelor bibliografice – Mendeley, EndNote, Zotero, stiluri/metode de citare. Legea privind dreptul de autor şi drepturile conexe. Drepturile de autor. Restricții. Evitarea plagiatului. Etica profesională a autorului.

2017, 4 decembrie - Lecţia Instrumente de regăsire a informaţiilor pentru studii şi cercetare. Discuţii de consolidare a cunoştinţelor

FOTO

lectia instrumenteÎn...cadrul...proiectului Proiectului Library Network Support services (LNSS) Servicii de suport pentru rețeaua de biblioteci: modernizarea bibliotecilor în Armenia, Moldova şi Belarus prin dezvoltarea personalului bibliotecar şi reformarea bibliotecilor, Programul Erasmus+ Capacity Building in the Field of Higher education (CBHE) Consolidarea capacităților în domeniul învățământului superior (2015 – 2018), modulul Cultura Informaţiei şi abilităţi de cercetare, la Biblioteca Ştiinţifică a Universităţii de Stat „Alecu Russo” din Bălţi, a fost promovată lecţia Instrumente de regăsire a informaţiilor pentru studii şi cercetare. Discuţii de consolidare a cunoştinţelor: definirea nevoilor de informare, motoare de căutare, directorii on-line, portaluri ştiinţifice) şi Baze de date cu acoperire multidisciplinară (criterii de căutare/sortare/arhivare, baze de date EBSCO, SpringerLink, gestionarea rezultatelor, consolidarea cunoştinţelor: teste, sarcini, exploatarea bazelor de date, formator Mihaela STAVER, bibliotecar principal; serviciul Cercetare. Asistenţa de specialitate pentru masteranzii de la specialitatea Supervizare în Asistenţă socială, Managementul administraţiei publice.

Citește mai departe...

2017, 20 noiembrie - Trainingul Modulul 4 Cultura Informaţiei şi abilităţi de cercetare în cadrul Proiectului Library Network Support services (LNSS), Programul Erasmus+, a fost desfăşurat la Biblioteca Ştiinţifică USARB

FOTO

training md 4 1...La..20 noiembrie, 2017, la Biblioteca Ştiinţifică a Universităţii de Stat „Alecu Russo” din Bălţi, a fost desfăşurat Trainingul Modulul 4 Cultura Informaţiei şi abilităţi de cercetare (Program) în cadrul Proiectului internaţional Servicii de suport pentru rețeaua de biblioteci: modernizarea bibliotecilor în Armenia, Moldova şi Belarus prin dezvoltarea personalului bibliotecar şi reformarea bibliotecilor, Programul Erasmus+ Capacity Building in the Field of Higher education (CBHE) Consolidarea capacităților în domeniul învățământului superior (2015 – 2018).

Citește mai departe...

2017, 10 noiembrie - Comunicat privind Conferința anuală ABRM Transformăm Bibliotecile – Transformăm Comunitățile desfăşurată la Universitatea de Stat „Alecu Russo”din Bălţi.

FOTO

abrm conference 1

...În..cadrul Conferinţei naţionale anuale a Asociaţiei Bibliotecarilor din Republica Moldova (ABRM) Transformăm Bibliotecile – Transformăm Comunitățile, din 10 noiembrie 2017, care s-a desfăşurat la  Biblioteca Ştiinţifică a Universităţii de Stat „Alecu Russo” din Bălţi,  Elena Harconița, directorul  Bibliotecii Ştiinţifice USARB şi Rodica Sobieski-Camerzan, director a Bibliotecii Ştiinţifice AAPM, au prezentat proiectele: Servicii de suport pentru rețeaua de biblioteci: modernizarea bibliotecilor în Armenia, Moldova şi Belarus prin dezvoltarea personalului bibliotecar şi reformarea bibliotecilor, cofinanțat prin Programul Erasmus+ al Uniunii Europene de Consolidare a Capacităților (2016-2018); Modernizarea serviciilor bibliotecilor universitare din Republica Moldova (2016-2019), finanţat de Programul Norvegian de Cooperare în domeniul învăţământului superior cu Eurasia, dezvoltat în parteneriat între Academia de Studii Economice din Moldova, Universitatea din Bergen, Norvegia, Universitatea Transilvania din Braşov, România şi 18 biblioteci universitare din Moldova;  Servicii Informaționale Moderne pentru Îmbunătățirea Calității Studiilor, Programul TEMPUS MISISQ (2013 -2016).

Citește mai departe...

2017, 8 noiembrie - Elena Harconiţa, directorul Bibliotecii Ştiinţifice USARB a participat la ciclul de reuniuni profesionale, prilejuite de consemnarea a 185 de ani de la fondarea Bibliotecii Naționale

FOTO

bnrm conference 1

...Elena..Harconiţa, directorul Bibliotecii Ştiinţifice USARB, a participat la ciclul de reuniuni profesionale, prilejuite de consemnarea a 185 de ani de la fondarea Bibliotecii Naționale „Consolidarea și dezvoltarea bibliotecilor – axa implementării noului cadru strategic și de reglementare”, (1-2 noiembrie 2017) despre care a relatat la Conferinţa de Dezvoltare profesională a bibliotecarilor USARB la 8 noiembrie.

Citește mai departe...

Calendar 2018 : SERVICII DE SUPORT PENTRU REŢEAUA DE BIBLIOTECI: MODERNIZAREA BIBLIOTECILOR ÎN ARMENIA, MOLDOVA ŞI BELARUS PRIN DEZVOLTAREA PERSONALULUI BIBLIOTECAR ŞI REFORMAREA BIBLIOTECILOR [SSRB] = (LIBRARY NETWORK SUPPORT SERVICES) [LNSS] / Biblioteca Ştiintifica USARB. – Bălţi : [S.n.], 2017. – 13 p.

calendar LNSSCalendarul...este dedicat Proiectului Servicii de Suport Pentru Reţeaua de Biblioteci: Modernizarea Bibliotecilor în Armenia, Moldova şi Belarus prin dezvoltarea personalului bibliotecar şi reformarea bibliotecilor [SSRB]

 

2017, 12 octombrie - Secţunea Biblioteconomie şi Ştiinţele Informării în cadrul Conferinței științifico-practice cu participare internațională „Tradiție și inovare în cercetarea științifică”

FOTO

conferinta colloquia 1...La..12..octombrie, în sala de Conferinţe a Bibliotecii Ştiinţifice USARB, şi-a desfăşurat lucrările secţiunea: BIBLIOTECONOMIE ŞI ŞTIINŢELE INFORMĂRII în cadrul Conferinței științifico-practice cu participare internațională Colloquia Professorum „Tradiție și inovare în cercetarea științifică”, ediția a VII-a, dedicată celor 72 de ani de la fondarea Universităţii şi a Bibliotecii.

Citește mai departe...

2017, 6 octombrie - Participare la Masa rotundă „Indicatorii de impact ai proiectului LNSS”

FOTO

masa rotunda 1

Reprezentanții Bibliotecii Ştiinţifice a USARB, membrii echipei de proiect LNSS, Elena Harconiţa, Lina Mihaluţa, Igor Afatin, Valentina Topalo, au participat în data de 6 octombrie, la masa rotundă „Indicatorii de impact ai proiectului LNSS” : Servicii de suport pentru rețeaua de biblioteci: modernizarea bibliotecilor din Armenia, Moldova și Belarus prin dezvoltarea personalului de bibliotecă și reformarea bibliotecilor, implementat în cadrul Programului ERASMUS+ „Consolidarea capacităților în domeniul învățământului superior (2015 – 2018)”, desfăşurat în incinta Bibliotecii Științifice a Academiei de Administrare Publică.

Citește mai departe...

2017, 24-30 septembrie - Bibliotecarii USARB la Trainingul Managementului calității, Creta

FOTO

training Grecia 01

......În....perioada 24-30 septembrie 2017, membrii echipei de proiect a BŞ USARB, Elena Harconiţa, director, Lina Mihaluţa, director adjunct, Valentina Topalo, şef serviciu, au participat la trainingul internațional, desfășurat la Universitatea din Creta, Grecia în cadrul proiectului internațional, „Servicii de suport pentru rețeaua de biblioteci: modernizarea bibliotecilor din Armenia, Moldova și Belarus prin dezvoltarea personalului bibliotecar și reformarea bibliotecilor”, proiect ce se desfășoară în cadrul programului Erasmus+ „Consolidarea capacităților în domeniul învățământului superior”, finanțat de către Comisia Europeană.

Citește mai departe...

2017, 6-8 septembrie - Diseminarea participării la Conferinţa Națională a Asociației Bibliotecarilor din Brașov, România

FOTO

diseminare BrasovSilvia...Ciobanu, şef serviciu Marketing. Activitate editorială a participat la Conferinţa Națională a Asociației Bibliotecarilor din România, Brașov (6-8 septembrie 2017) despre care a relatat bibliotecarilor USARB începând cu programul evenimentului, comunicarea ,,Cultura Informației în proiectul internațional LNSS”, trecând la site-ul Conferinței Naționale a Asociației Bibliotecarilor din România.

Citește mai departe...

2017, 4 septembrie - Monica Babuc, Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, în vizită la Biblioteca Științifică USARB

FOTO

Vizita ministruluiLa.....4...septembrie 2017, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB) a inaugurat oficial Anul Universitar 2017-2018 în sala mare a Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Bălți.După festivitate, Ion Gagim, Rectorul USARB, Monica Babuc, Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Academicianul Ion Tighineanu, vicepreședintele Academiei de Științe a Moldovei, Slavian Vlad, directorul Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Bălţi, au vizitat Biblioteca Ştiinţifică USARB. Oaspeţii au fost ghidaţi de Elena Harconiţa, directoarea Bibliotecii Ştiinţifice cale le-a relatat despre participarea Bibiliotecii ştiinţifice în proiectul LNSS.

 

2017, 23 iunie - Ședință de monitorizare a Proiectului Servicii de suport pentru rețeaua de biblioteci: modernizarea bibliotecilor din Armenia, Moldova şi Belarus prin dezvoltarea personalului de bibliotecă şi reformarea bibliotecilor, Programul Erasmus + Consolidarea capacităților în domeniul învățământului superior (2015 – 2018)

FOTO

monitoring meeting 01

Pe...23...iunie 2017 la Biblioteca Ştiinţifică a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălţi, a avut loc Ședința de monitorizare a Proiectului Servicii de suport pentru rețeaua de biblioteci: modernizarea bibliotecilor din Armenia, Moldova şi Belarus prin dezvoltarea personalului de bibliotecă şi reformarea bibliotecilor, Programul Erasmus + Consolidarea capacităților în domeniul învățământului superior (2015 – 2018) cu participarea Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Oficiul Național Erasmus+ în Moldova, Claudia Melinte și Cristina Gherman.

Citește mai departe...

2017, 5-6 iunie - Trainingul Limba Engleză pentru scopuri specifice (ESP) în cadrul Proiectului LNSS Library Network Support Services (LNSS): modernizing libraries in Armenia, Moldova and Belarus through library staff development and reforming library services, Programul Erasmus+

FOTO

esp training30...de...bibliotecari ai Bibliotecii Ştiinţifice USARB au participat, în zilele de 5-6 iunie 2017, la trainingul Limba Engleză pentru scopuri specifice (ESP) în cadrul Proiectului LNSS Library Network Support Services (LNSS): modernizing libraries in Armenia, Moldova and Belarus through library staff development and reforming library services, Programul Erasmus+. După mesajul de inaugurare a trainingului de către Nelly Amarfii-Railean, prorector pentru relaţii internaţionale USARB şi Elena Harconiţa, directoarea Bibliotecii Ştiinţifice, formatorii internaţionali Profesorul Gerard CULLEN și profesorul-trainer Swen RIDDELL de la Pyramida Group, Germania, au divizat participanţii în două grupuri: nivel avansat şi începători / intermediari în domeniul limbii engleze.

Citește mai departe...

sensibilizare bib23...aprilie.. ZIUA BIBLIOTECARULUI în Republica Moldova http://lex.justice.md

SĂPTĂMÂNA NAŢIONALĂ DE SENSIBILIZARE PRIVIND BIBLIOTECILE. PROGRAM

Library Network Support Services
Library National Awareness Week Inauguration Flash Mob
Scientific Library USARB. Library National Awareness Day 2017

Library National Awareness Day in USARB 2017[Resursă electronică] : [Raport] / Biblioteca Ştiinţifică a Universităţii de Stat „Alecu Russo” din Bălţi ; realizat: Elena Harconiţa, Aculina Mihaluţa, Valentina Topalo. – Bălţi, 2017

Citește mai departe...

2017, 7 aprilie - Coordonatorul CIUE Valentina Topalo a participat la evenimentul din Râşcani

event rascani 1În...data de...7 aprilie, Valentina Topalo, coordonatorul Centrului de Informare al Uniunii Europene al Bibliotecii Științifice USARB, a participat la inaugurarea Centrului de Informare al Uniunii Europene la Biblioteca Publică din Râșcani, cu susţinerea Delegației Uniunii Europene în Moldova și Proiectului Național Novateca.

Citește mai departe...

2017, 29 martie - Participarea Bibliotecii Ştiinţifice USARB la Simpozionul ANUL BIBLIOLOGIC 2016

anul bibliologic 1În..cadrul..Simpozionului Anul Bibliologic 2016: „Biblioteca Națională a Republicii Moldova – platformă de incluziune profesională pentru comunitatea bibliotecară”, ediția a 26-a din 29 martie 2017, organizat de Ministerul Culturii și Biblioteca Națională a Republicii Moldova, în parteneriat cu Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova, Programul Național „Novateca” și Institutul de Dezvoltare a Societății Informaționale, alături de mai bine de 150 de participanţi, Biblioteca Ştiinţifică USARB a fost reprezentată de Elena Harconiţa, directorul BŞ USARB şi Silvia Ciobanu, şef Centru Marketing şi activitatea editorială.

Citește mai departe...

2017, 17 martie - Comunicat privind întrunirea profesională a bibliotecarilor din învăţământ din Nordul Republicii Moldova

comunicat bin ...În..data..de 17 martie 2017, la Biblioteca Ştiinţifică USARB a avut loc Atelierul Profesional al bibliotecarilor din învăţământ din Nord, la care au participat 60 de bibliotecari şcolari, de colegiu şi şcoli profesionale, specialişti responsabili de activitatea bibliotecilor şcolare din OLSDI, zona de Nord a Republicii Moldova, raioanele Briceni, Donduşeni, Drochia, Edineţ, Făleşti, Floreşti, Glodeni, Ocniţa, Rezina, Rîşcani, Sângerei, Soroca, Şoldăneşti, Teleneşti, Ungheni şi mun. Bălţi, bibliotecari universitari.

Citește mai departe...

2017, 28 februarie - 4 martie, Dresden, Germania. Conferinţa de diseminare a Proiectelor Internaţionale Erasmus+ şi Parteneriatul Moldovei cu Norvegia şi România

dissemination conference 2...Elena..Harconiţa,..director BŞ USARB şi Valentina Topalo, şef serviciu Activităţi Infobibliotecare, CD ONU, CIUE, au relatat despre participarea la întîilnirea în cadrul proiectului ERASMUS + Capacity Building in the Field of Higher Education (CBHE), Project Management Committee (PMC) Meeting : Library Network Support Services: modernising libraries in Armenia, Moldova and Belarus through library staff development and reforming libraries [LNSS], desfăşurată la DRESDEN, GERMANIA, în data de 28 februarie - 4 martie 2017.

Citește mai departe...

2017, 24 februarie - Conferința Symposia Investigatio Bibliotheca, Ediţia a IX-a, 2017

symposia...La..24..februarie...2017 la Universitatea Liberă Internaţională din Moldova, Departamentul Informaţional Biblioteconomic s-a desfăşurat ediția a IX-a a Conferinței Symposia Investigatio Bibliotheca cu genericul „BIBLIOTECA UNIVERSITARĂ: Laborator Upd@te v 3.0”. Conferinţa a desfăşurat lucrări pe ateliere. Valentina TOPALO a participat cu comunicarea, „Impactul şi durabilitatea proiectelor internaţionale implementate în Biblioteca Ştiinţifică USARB” în cadrul Atelierului nr.1 Bibliotecile universitare: experienţe şi inovaţii.
Citește mai departe...

2017, 10 februarie - Trainingul Modulul-Pilot nr. 8 ,,Politica de Dezvoltarea a Colecţiilor de bibliotecă” în cadrul Programului Erasmus + Consolidarea capacităților în domeniul învățământului superior

training pilot 1...La...10 februarie 2017, în incinta Bibliotecii Ştiinţifice USARB, a avut loc Trainingul Modulul - Pilot nr. 8 ,,Politica de Dezvoltarea a Colecţiilor de bibliotecă” în cadrul Programului Erasmus+ Consolidarea capacităților în domeniul învățământului superior „Servicii de suport pentru rețeaua de biblioteci: modernizarea bibliotecilor în Armenia, Moldova şi Belarus prin dezvoltarea personalului bibliotecar şi reformarea bibliotecilor (LNSS) ".

Citește mai departe...

2017, 31 ianuarie - Adunare de producere privind raportul de activitate a BȘ USARB, 2016

adunarea producere

...Cu..un..minut de reculegere în memoria regizorului, fostului Ministru al Culturii, Ion Ungureanu a început adunarea de producere din 31 ianuarie la Biblioteca Științifică USARB. Elena Harconiţa, directoarea Bibliotecii, a vorbit despre realizările Bibliotecii Științifice pe parcursul anului 2016 în raportul de activitate Competența și rolul Bibliotecii Științifice USARB în susținerea procesului de învățământ și cercetare științifică a BȘ USARB prezentat în cadrul Senatului.

Citește mai departe...

2016, 16 decembrie - Biblioteca Ştiinţifică în cadrul Proiectului LNSS - Erasmus +

monitoring session...În..data de..16..decembrie 2016, Elena Harconiţa, directorul Bibliotecii Ştiinţifice USARB, a participat la ședința de monitorizare a proiectului Servicii de suport pentru rețeaua de biblioteci: modernizarea bibliotecilor din Armenia, Moldova şi Belarus prin dezvoltarea personalului de bibliotecă şi reformarea bibliotecilor, implementat în cadrul programului Erasmus+ Consolidarea capacităților în domeniul învățământului superior (2015 – 2018) cu comunicarea Proiectul LNSS - Erasmus + : realizări şi impact, specificînd implementarea unor aspecte din pachetele de lucru ale Proiectului internaţional din care face parte Biblioteca Ştiinţifică USARB. Agenda

 2016, 22 august - 2 septembrie - LNSS Curriculum Training

limerick 1

....De..la..22..august până la 2 septembrie 2016 la Institutul Tehnologic din Limerick,  Irlanda, a avut loc trainingul „LNSS Curriculum Training”, organizat în cadrul proiectului „Library Network Support Services: modernising libraries in Armenia, Moldova and Belarus through library staff development and reforming libraries [LNSS]”.

Citește mai departe...

2016, 4-5 aprilie - Trainingul ESP (English for Specific Purposes) - Engleză pentru scopuri specifice

FOTO

esp training 1

..În..data de...4-5 aprilie 2016, la Biblioteca Ştiinţifică a Universităţii de Stat „Alecu Russo” din Bălţi, participantă în Proiectul ERASMUS+ Consolidarea capacităților în domeniul învățământului superior - Capacity Building in the Field of Higher education (CBNE) - Biblioteca din rețea - Servicii de suport: modernizarea bibliotecilor din Armenia, Moldova și Belarus, a avut loc Trainingul ESP English for Specific Purposes - Engleză pentru scopuri specifice. Grup ţintă: 33 bibliotecari universitari.

Citește mai departe...

2016, 23 martie - Şedinţa de diseminare privind implementarea Proiectelor naţionale şi internaționale la Biblioteca Științifică USARB

sedinta diseminare 1Pe...data de 23...martie, la şedinţa de diseminare, Elena Harconiţa, directoarea Bibliotecii, a relatat despre Lansarea Proiectului ERASMUS+ Consolidarea capacităților în domeniul învățămîntului superior -  Capacity Building in the Field of Higher education (CBNE) - Biblioteca din rețea - Servicii de suport: modernizarea bibliotecilor din Armenia, Moldova și Belarus,  desfășurat la Braşov, România. Proiectul urmărește crearea și întreținerea unei Rețele de Servicii de suport în Țările Parteneriatului Estic „Biblioteca în rețea”, care ar urma să transforme bibliotecile din instituțiile implicate în proiect în unele moderne, relevante și accesibile.

Citește mai departe...

2016, 7-10 martie - Lansarea Proiectului ERASMUS+ Consolidarea capacităților în domeniul învățământului superior - Capacity Building in the Field of Higher education (CBNE) - Biblioteca din rețea - Servicii de suport: modernizarea bibliotecilor din Armenia, Moldova și Belarus

lansare proiect 1În...perioada...7-10 martie 2016, Elena Harconiţa, directorul BŞ USARB şi Lina Mihaluţa, director adjunct, au participat în Braşov, România, la inaugurarea Proiectului ERASMUS+ Consolidarea capacităților în domeniul învățământului superior: Biblioteca din rețea - Servicii de suport: modernizarea bibliotecilor din Armenia, Moldova și Belarus prin dezvoltarea personalului de bibliotecă și modernizarea bibliotecilor - Library Network Support Services: modernizing libraries in Armenia, Moldova and Belarus through library staff development and reforming libraries.

Citește mai departe...

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedInSubmit to LiveinternetSubmit to LivejournalSubmit to MoymirSubmit to VkcomSubmit to Yaru Submit to FlickrSubmit to Google+Submit to YouTube

Cât de satisfăcut sunteţi de activitatea bibliotecarului?

Foarte nesatisfăcut - 7.1%
Nesatisfăcut - 7.1%
Satisfăcut - 21.4%
Foarte satisfăcut - 64.3%
Indecis - 0%

Total voturi: 14
The voting for this poll has ended on: Noiembrie 6, 2018

Abonează-te la NEWSLETTER!

captcha 
Conditii de Utilizare