Много Joomla шаблонов на www.templete.ru

12-09-2018

În perioada septembrie – octombrie CID NATO organizează Școala de Securitate NATO la Bălți.

“Școala de Securitate NATO și Simularea procesului de luare a deciziilor NATO” reprezintă o patformă pentru studenți, tineri profesioniști, reprezentanți ai societății civile și partide politice din diverse regiuni ale Republicii Moldova. Scopul proiectului este de a încuraja participarea democratică a tinerilor și de a dezvolta o cultură de securitate, oferind oportunitatea de a primi informație cuprinzătoare cu privire la actualele evoluții politice și de securitate în spațiul European și de a dezvolta capacitatea analitică și de gândire critică a tinerilor. În acest context, proiectul vizează promovarea culturii securității și sensibilizarea cu privire la parteneriatul NATO - Republica Moldova.

În cadrul Școlii vor fi discutate Conceptele de Securitate și apărare, Arhitectura regională și națională de Securitate, Rolul organizațiilor internaționale în asigurarea securității, în special NATO. La eveniment în calitate de vorbitori vor participa experți naționali și internaționali, reprezentanți ai instituțiilor guvernamentale, societății civile și mediului academic. În urma Școlilor de Securitate NATO, în perioada octombrie – noiembrie, urmează să fie organizată Simularea procesului de luare a deciziilor în cadrul NATO (Consiliul Nord Atlantic). Participanților li se oferă posibilitatea de a studia rolurile și procesul decizional al NATO. Formatul prevede participarea unui delegat, acesta fiind reprezentant al unui stat membru al NATO sau reprezentantul mass-media.

Doritorii de a participa la Școala NATO de Securitate sunt rugați să completeze formularul de aplicare până pe data de 20 septembrie.

Doar persoanele selectate vor fi informate.

Sunt eligibili de a participa studenții instituțiilor de învățământ superior din Republica Moldova, reprezentanți ai societății civile, partide politice, din zonele sud și nord, care sunt interesați de subiectele legate de securitate și apărare, NATO, diplomația publică, din regiunea Nord și Sud a țării.

Cheltuielile aferente transportului (în caz de necesitate), cazării și meselor vor fi acoperite.
Proiectul „Modelul NATO: Simularea procesului de luare a deciziilor” este fințațat de către de un grant oferit de Departamentul de Stat al SUA și co-finanțat de către Divizia Diplomație Publică a NATO.

Pentru informație adițională privind Școala, nu ezitați să ne contactați la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau la numărul de telefon 079 305 851.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedInSubmit to LiveinternetSubmit to LivejournalSubmit to MoymirSubmit to VkcomSubmit to Yaru Submit to FlickrSubmit to Google+Submit to YouTube

Care este pentru Dumneavoastră principala sursă de documentare?

Abonează-te la NEWSLETTER!

captcha 
Conditii de Utilizare