Много Joomla шаблонов на www.templete.ru

10-01-2019

În data de 10 ianuarie membrii Catedrei de limba română şi filologie romanică (şef al catedrei – Viorica POPA), au participat la un Training privind utilizarea tehnologiilor informaţionale în căutarea şi regăsirea informaţiei pentru studiu şi cercetare. Coordonator: Ana NAGHERNEAC (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.), bibliotecar principal, Subdiviziunea informare şi cercetare bibliografică.

Mihaela STAVER (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.) a ghidat profesorii în utilizarea eficientă a diverselor instrumente de regăsire a informație, motoare de căutare ce oferă acces liber la resurse web academice, directorii ce oferă acces la o varietate de reviste şi cărţi în acces deschis, portaluri ce conţin resurse academice în sprijinul instruirii şi cercetării: Repozitoriul Instituţional ORA (Open Research Archive) USARB, o arhivă electronică instituţională a documentelor ştiinţifice, educaţionale, elaborate de către cadrele didactice şi bibliotecarii USARB, ce deţine la moment 3200 de documente; Repozitoriul Zenodo un serviciu inovator, ce permite cercetătorilor de a încărca, partaja, păstra și a prezenta rezultatele cercetării. În Zenodo a fost creată comunitatea Alecu Russo State University of Bălți în care se regăsesc documentele cercetătorilor universitari. De asemenea au navigat în Instrumentul Bibliometric Național, o bibliotecă electronică ştiinţifică în care sunt stocate, clasificate şi măsurate date cu caracter public privind contribuţiile ştiinţifice ale tuturor cercetătorilor din sfera ştiinţei şi inovării din Republica Moldova.

Foto

 

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedInSubmit to LiveinternetSubmit to LivejournalSubmit to MoymirSubmit to VkcomSubmit to Yaru Submit to FlickrSubmit to Google+Submit to YouTube

Care este pentru Dumneavoastră principala sursă de documentare?

Abonează-te la NEWSLETTER!

captcha 
Conditii de Utilizare