Много Joomla шаблонов на www.templete.ru

26-03-2018

În data de 27 martie 1918 Sfatul Ţării a votat unirea Basarabiei cu România, Basarabia fiind astfel prima dintre provinciile istorice care s-a unit cu România. Cu acest prilej în data de 25 martie 2019 la Biblioteca Ştiinţifică USARB a avut loc Ora publică 1918 – Consecinţele Unirii Basarabiei cu România.

ora publica Negrei 2Ora publică a fost susţinută de Ion Negrei, doctor în istorie, absolvent al Facultăţii de Istorie și Pedagogie a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” (1980), din 1991 și până în 2007 a fost redactor-șef al Revistei de istorie și Cultură „Cugetul”; din 1999 este șef redacție Istorie la Editura „Prut Internațional”, din 2000 deține funcția de vicepreședinte al Asociației Istoricilor din Republica Moldova. A publicat mai multe lucrări științifice și studii de istorie a românilor.

Cu un cuvânt de salut în faţa publicului au venit: Lidia Pădureac, Prim-prorector pentru activitatea didactică – conf. univ., dr. (moderatoarea evenimentului). Preasfinția Sa, Antonie, Episcop de Bălţi a Mitropoliei Basarabiei, Excelența Sa, Mihai Baciu, Consul general al României la Bălți, Dna Elena Harconiţa, directoarea Bibliotecii Ştiinţifice USARB.

Centrul de Informare al României a fost prezent la eveniment cu o expoziţie de carte întitulată Unirea Basarabiei cu România – 27 martie 1918. Documentele expuse au adus în prim plan evenimentele ce au avut loc în acele timpuri în plan politic, social şi cultural.

La eveniment a fost prezentă Ludmila Dobrogeanu, Directorul Muzeului de Istorie și Etnografie din Bălți, profesori de la USARB, profesori de la liceele din oraş, studenţi, elevi.

Evenimentul a fost organizat de Biblioteca Ştiinţifică USARB, Episcopia de Bălţi a Mitropoliei Basarabiei, Centrul de Informare al României.

Foto

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedInSubmit to LiveinternetSubmit to LivejournalSubmit to MoymirSubmit to VkcomSubmit to Yaru Submit to FlickrSubmit to Google+Submit to YouTube

Biblioteca va exista în viitorul apropiat sau va fi înlocuită de internet?

Abonează-te la NEWSLETTER!

captcha 
Conditii de Utilizare