Много Joomla шаблонов на www.templete.ru

21-06-2019

Donaţia regretatului Anatol Lenţa, doctor în filologie, conferenţiar universitar, Catedra de Filologie Franceză Grigore Cincilei, Facultatea Limbi şi Literaturi Străine, USM (1966-2016)

lentaColecţia Bibliotecii Ştiinţifice a fost completată cu o donaţie remarcabilă a regretatului Profesorului Anatol Lenţa Dictionnaire morphosyntaxique des verbes francais, editat la Chişinău : Editura Epigraf, 2018.

„Dicționarele - explicative, bilingve, specializate etc. - sunt unele dintre cele mai importante izvoare de cunoștințe. Ele alimentează din belșug activitatea de cercetare a tuturor celor care au pus mâna pe stilou, și, în primul rând, a celor al căror obiect de studiu este cuvântul în toate modalitățile lui de manifestare și funcționare, a celor care vor să pătrundă în tainele creării prin cuvânt de noi lumi, încercând să transforme necunoscutul în cunoscut, incertitudinea în certitudine, neștiința în știință, scepticismul în convingere, și astfel căutând începuturile adevărului.” (Anatol Lenţa)

Dicţionarul morfosintactic include structurile sintactice, conținând seria de unități sintagmatice care alcătuiesc și explică cele mai importante modalități de expresie a gândului despre lume, despre om și trăirile lui, acele forme în care concurează lexicul și gramatica și care au un larg potențial comunicativ, permițând, într-o ultimă instanță, locutorului să găsească adevărul.

Va putea fi util celor care studiază structura gramaticală şi semantică a frazei complexe şi a modului din propoziţiile secundare, fiind propusă, în acelaşi timp, o analiză necesară a latitudinilor combinatorii ale verbelor franceze.

Se doreşte a fi un suport util în procesul multidimensional de însuşire al limbii franceze pentru cadrele didactice, masteranzii şi studenţii de la Facultatea de Litere.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedInSubmit to LiveinternetSubmit to LivejournalSubmit to MoymirSubmit to VkcomSubmit to Yaru Submit to FlickrSubmit to Google+Submit to YouTube

Care este pentru Dumneavoastră principala sursă de documentare?

Abonează-te la NEWSLETTER!

captcha 
Conditii de Utilizare