Много Joomla шаблонов на www.templete.ru

18-10-2019

antonie 1

PS Antonie, Episcop de Bălţi, Mitropolia Basarabiei a donat Bibliotecii Ştiinţifice un set de carte alcătuit din 8 exemplare. Pe foaia de titlu a fiecărui exemplar este pus autograful: Antonie, Episcop de Bălţi, Bălţi 17 octombrie 2019.

antonie 2

Publicaţiile tratează subiecte ce oglindesc evenimentele importante ce ţin de implicarea Bisericii Ortodoxe Române din perioada Primului Război Mondial – război care a fost declanșat în Europa şi a durat de la 28 iulie 1914 până pe 11 noiembrie 1918, la care au participat peste 70 de milioane de militari, inclusiv 60 de milioane de europeni, mobilizați într-unul dintre cele mai mari războaie din istorie.

Printre filele lucrărilor distingem informaţii ce reliefează activitatea preoţilor militari români, care au trecut prin dramele războiului fie în mijlocul credincioşilor, în parohii, fie în refugiu sau în tranşee. Sunt prezentate biografiile unor personalităţi care, militând pentru înfăptuirea idealului naţional, au contribuit nemijlocit la realizarea Marii Uniri.

Resursele informaţionale vor fi de real folos istoricilor, sociologilor, politicienilor, cadrelor didactice, studenţilor dar şi utilizatorilor interesaţi de rolul şi angajamentul Bisericii Ortodoxe Române în timpul evenimentelor care au dus la Unirea Principatelor.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedInSubmit to LiveinternetSubmit to LivejournalSubmit to MoymirSubmit to VkcomSubmit to Yaru Submit to FlickrSubmit to Google+Submit to YouTube

Care este pentru Dumneavoastră principala sursă de documentare?

Abonează-te la NEWSLETTER!

captcha 
Conditii de Utilizare