Много Joomla шаблонов на www.templete.ru

29-10-2019

Săptămâna Internaţională a Accesului Deschis (Open Access Week), eveniment global, aflat la a 12-ea ediție, inițiat în anul 2008 de SPARC (Scholarly Publishing and Academic Resources Coalition) pentru a crește gradul de conștientizare privind Accesul Deschis (OA) și pentru a solicita ca OA să fie o nouă normă în studii și cercetare. Informaţii ce vizează Accesul Deschis în Republica Moldova găsim pe blogul EIFL-OA Moldova, creat şi menţinut de colegii de la BŞ ASEM, director dr. S.Ghinculov. Programul EIFL-OA Moldova asigură dezvoltarea Accesului Deschis în baza Iniţiativei Accesului Deschis de la Budapesta (februarie 2002); Declaraţia de la Berlin privind Accesul Deschis la Cunoştinţe în domeniul Ştiinţei şi Ştiinţelor Umanitare (octombrie 2003).

În perioada 21-27 octombrie la Biblioteca Ştiinţifică USARB s-a desfășurat Săptămâna Accesului Deschis la Informație cu genericul „Accesul Deschis pentru cine? Echitate în Cunoștințe Deschise”. Biblioteca Ştiinţifica USARB s-a aliniat acestui eveniment de la prima ediție și desfășoară în această săptămână o serie de activități în susținerea și promovarea Accesului Deschis la informația științifică, cu implicarea a bibliotecarilor bălţeni. La eveniment au participat 784 de utilizatori: cadre didactice, studenţi, masteranzi, doctoranzi şi cercetători.

Săptămâna Internaţională a Accesului Deschis 2019 (Open Access Week) la Biblioteca Ştiinţifică USARB. Raport

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedInSubmit to LiveinternetSubmit to LivejournalSubmit to MoymirSubmit to VkcomSubmit to Yaru Submit to FlickrSubmit to Google+Submit to YouTube

Care este pentru Dumneavoastră principala sursă de documentare?

Abonează-te la NEWSLETTER!

captcha 
Conditii de Utilizare