Много Joomla шаблонов на www.templete.ru

31-03-2021

Un grup de bibliotecari de la Biblioteca Ştiinţifică a Universităţii de Stat „Alecu Russo” din Balţi, au participat în data de 31 martie 2021 la Simpozionul Anul Bibliologic 2019-2020, cu genericul „Anul 2020 – anul promovării lecturii”, desfăşurat online, pe platforma ZOOM cu transmisiune live pe canalul YouTube (Biblioteca Naţională a Republicii Moldova).

an bibl1Simpozionul a fost organizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Consiliul Biblioteconomic Național, Biblioteca Naţională a Republicii Moldova şi Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova.

Simpozionul Anul Bibliologic a avut drept scop totalizarea/reliefarea rezultatelor monitorizării și evaluării priorităților anului 2020, aplicate de bibliotecile din ţară.

Pentru sistemul bibliotecar din ţară anul 2020 a fost un an greu, bibliotecarii, confruntându-se cu provocări generate de pandemie. Comunitatea bibliotecarilor a trecut printr-o perioadă incertă, adaptându-se noilor condiții. Pandemia de COVID-19, însă, nu a stopat activitatea bibliotecilor, serviciile prestate s-au transformat în servicii la distanță, cu o gamă largă de activități orientate spre sprijinirea cercetării și a învățării pe tot parcursul vieții.

Elena Pintilei, președintele Asociației Bibliotecarilor din Republica Moldova, a menționat că pe parcursul anului 2020 Asociația Bibliotecarilor, împreună cu partenerii săi, a reușit implementarea mai multor proiecte.

Cu un mesaj de salut a venit Ana Plămădeală, consultat superior la Direcția arte și industrii creative din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. Dumneaei a trecut în revistă activităţile desfăşurate pe parcursul anului 2020 – Anul promovării lecturii, iniţiativa susținută de minister.

an bibl2Rodica Avasiloaie, vicepreşedinte CBN, directorul Bibliotecii Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, a mulţumit ex-directorilor, membri CBN, doamnelor Elena Harconiţa şi Silvia Ghinculov pentru aportul adus în activitatea CBN şi a urat succese noilor membri: Lina Mihaluţa, director adjunct BŞ USARB şi Dr. Natalia Cheradi, director al Bibliotecii ASEM.

Lidia Kulikovski, Biblioteca municipală „B. P. Hasdeu”, a menționat că şi la cei 30 de ani Simpozionul Anul Bibliologic rămâne a fi un univers de posibilități pentru fiecare bibliotecar, „oferind teren de a te prezenta, de a prelua, de a învăța şi de a te manifesta”. Anul Bibliologic a fost şi este platforma care motivează, încurajează, inspiră bibliotecarii, fiind un factor catalizator și edificator al comunității bibliotecare din Republica Moldova.

Foto 

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedInSubmit to LiveinternetSubmit to LivejournalSubmit to MoymirSubmit to VkcomSubmit to Yaru Submit to FlickrSubmit to Google+Submit to YouTube

Biblioteca va exista în viitorul apropiat sau va fi înlocuită de internet?

Abonează-te la NEWSLETTER!

captcha 
Conditii de Utilizare