holocaust206-02-2024

La solicitarea doamnei Maria Eremia, profesoară de istorie, Colegiului Pedagogic „Ion Creangă” din cadrul USARB, în Clubul Cărţii, în zilele de 31 ianuarie şi 5 februarie au continuat sesiunile de informare şi sensibilizare dedicate Holocaustului, susţinute de Valentina Topalo, bibliotecară principală, bibliotecarele Olga Dascal şi Snejana Zadainova.

Conform programului a fost prezentată colecţia tipărită şi digitală din baze de date internaţionale a Bibliotecii Ştiinţifice privind Holocaustul, volume ce ţin de viaţa, genocidul şi supraveţuirea poporului evreiesc şi a poporului rrom în timpul şi după al Doilea Război Mondial.

Fără îndoială, educaţia în domeniul Holocaustului trebuie să se bazeze pe acurateţe istorică. Din titlurile de resurse tipărite sau digitale utilizatorii au fost îndrumaţi să lectureze şi să găsească raspuns la întrebări dificile care îi preocupă. Confruntarea cu întrebări de genul de ce membrii forţelor armate germane au asasinat evreii, sau de ce oamenii care locuiau în apropierea lagărelor de concentrare pretind că nu au ştiut ce se întâmpla în mediul lor, face parte din studiul Holocaustului. Elevii anului II şi III ai Colegiului Pedagogic „Ion Creangă” din cadrul USARB au fost încurajaţi să-şi exerseze capacitatea de a gândi critic şi de a nu ajunge la concluzii simplistice. Ei trebuie să încerce să realizeze că nu există răspunsuri uşor de găsit la întrebări despre cum a fost omeneşte posibil să se comită acte de brutalite şi să se reacţioneze cu indiferenţă în proporţii atât de masive.

Foto