20-05-2022

ambasadorLina Mihaluţa, director adjunct, Mihaela Staver, bibliotecar principal, Biblioteca Ştiinţifică USARB au participat,  în data de 20 mai 2022,  la Webinarul cu privire la serviciile electronice de actualitate, dedicat reprezentanților bibliotecilor publice, în calitate de e-Ambasadori ai guvernării electronice. Evenimentul a fost organizat de către Agenția de Guvernare Electronică (AGE) în parteneriat cu Biblioteca Națională a Republicii Moldova, pe platforma Zoom.

Agenția de Guvernare Electronică a prezentat în sesiunea de informare a e-Ambasadorilor, în noua versiune a platformei servicii.gov.md, utilizarea serviciilor publice electronice puse la dispoziția populației pentru oferirea beneficiarilor alterativa digitală de interacțiune cu instituțiile statului.

Cunoștințele și abilitățile de accesare a serviciilor publice electronice și operare pe platformele guvernamentale, acumulate de e-Ambasadori în cadrul cursului, vor fi aplicate în procesul de asistare a vizitatorilor bibliotecii în vederea utilizării tehnologiei pentru accesărea serviciilor electronice.

La eveniment au participat managerii superiori ai centrelor biblioteconomice naţionale, departamentale şi teritoriale, precum şi e-Ambasadorii din cadrul bibliotecilor publice teritoriale.