31-10-2022

crudu cafeÎn Sala de conferinţe a Bibliotecii Ştiinţifice a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălţi, la data de 31.10.2022, a avut loc şedinţa ordinară a ZIG-ZAG CAFÉ. Invitatul întrunirii a fost poetul, prozatorul, dramaturgul, publicistul DUMITRU CRUDU, membru al Uniunii Scriitorilor şi al Unuinii Teatrale din Republica Moldova, membru al Asociației Scriitorilor Profesioniști din România.

Ședința ZIG-ZAG CAFÉ a fost moderată de elevele din grupa 404 Andreea Toderean şi Cătălina Cărăuș, gr.304.

Evenimentul a fost deschis printr-un cuvânt de salut al domnului Anatol Moraru, directorul Colegiului Pedagogic „Ion Creangă” din cadrul USARB.

Gazda evenimentului – Biblioteca Științifică a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți – reprezentată de Valentina Topalo, bibliotecară principală, coordonatoarea Centrului de Documentare a ONU, al Centrului de Informare a Uniunii Europene a punctat detalii despre viața și activitatea scriitorului DUMITRU CRUDU, reprezentată în documente, cărţi, reviste, resurse electronice despre autor.

Elevii Colegiului Pedagogic „Ion Creangă” din cadrul Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți, grupele 304 și 404, membre ale ZIG-ZAG CAFÉ au prezentat fragmente de proză, au recitat din creația poetului DUMITRU CRUDU, emoționând, provocând interesul publicului.

Elizaveta Solodii, gr.103, a încântat publicul interpretând la pian un fragment din „Spărgătorul de nuci” din creaţia compozitorului P. I. Ceaicovschi, iar Tatiana Pogrebneac, bibliotecară, a interpretat piesa muzicală „Amintiri” compusă de ea.

Despre dimensiunea valorică a creației lui DUMITRU CRUDU a vorbit scriitorul şi criticul literar Anatol Moraru.

La finele evenimentului, Dumitru Crudu a mulţumit publicului cititor pentru lectura cărţilor, pentru participare şi implicare activă. El a dăruit elevelor grupelor 304, 404 câte o carte cu autograf, dorindu-le celor prezenţi ca dragostea pentru lectură şi pentru o carte bună să-i însoțească în viaţă.

Efortul elevelor a fost dirijat de Lucia Covalciuc, profesoară de limbă franceză a Colegiului şi Valentina Topalo, bibliotecară principală, Centrul Manifestări Culturale a BŞ USARB.

Foto