11-06-2024

summer2Ziua a doua de formare continuă a bibliotecarilor participanţi la Şcoala de Vară 2024 a continuat cu o sesiune despre „Sinteza informațiilor în activitate”, din lucrarea „Explorarea Metodelor de Cercetare în Biblioteconomie și Știința Informării / N. ȚURCAN”, participanții s-au concentrat pe tehnici avansate de sintetizare a informațiilor și aplicarea acestora în practică, formator Elena CRISTIAN.

Tot în cadrul acestei sesiuni, formabilii au abordat tema „Semnătura Digitală - Provocări și Soluții”, scopul fiind înțelegerea mai bine a avantajelor semnăturii digitale, securitatea, autentificarea și beneficiile ei.

În mediul academic în continuă evoluție, menținerea actualizată a datelor și a profilului personal devine crucială pentru susținerea unei prezențe academice relevante. În acest sens, modulul privind „Gestionarea și menținerea profilului Orcid: sfaturi în menținerea profilului actualizat și gestionarea datelor în mod eficient”, formatori Mihaela STAVER, Elena ŢURCAN s-a axat pe importanța unui profil ORCID actualizat și corect gestionat şi a inclus îndrumări în actualizarea constantă a informațiilor profesionale și academice şi adăugarea de noi publicații.

Aceste module au oferit atât o bază teoretică solidă cât și exerciții practice care vor îmbunătăți competențele digitale și academice ale participanților.

Foto