2018, 20-21 aprilie - Bibliotecarii USARB la Simpozionul naţional din Suceava dedicat Zilei Bibliotecarului şi Centenarului Marii Uniri

FOTO

suceava1

În zilele de 20 și 21 aprilie 2018, un grup de bibliotecari de la Biblioteca Ştiinţifică USARB, au participat la ediția a II-a a Simpozionului național cu participare internațională „Contribuția bibliotecii la afirmarea diversității culturale în spațiul românesc", prilejuit de sărbătorirea Zilei Internaționale a Cărții și a drepturilor de autor și a Zilei bibliotecarului (23 aprilie).

Manifestarea s-a desfasurat în cadrul acțiunilor prin care Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava marchează Anul Centenarului Marii Uniri şi Anul European al Patrimoniului Cultural cu genericul România Centenară (1918-2018).

În deschiderea oficială a Simpozionului, Elena Harconiţa, directorul Bibliotecii Ştiinţifice USARB, a rostit un mesaj de felicitare cu sărbătoarea profesională, accentuând importanţa profesiei în societate şi a oferit o donaţie de cărţi editate de bibliotecarii USARB.

suceava3

Valentina Topalo, bibliotecar principal, BŞ USARB a susţinut în Plenul Simpozionului comunicarea National Library Awareness Day 2017 in Republica Moldova axându-se pe evenimentele organizate în cadrul proiectului LNSS.

În cadrul secțiunilor şi în plenul Simpozionului au sustinut comunicări științifice autori din România, Republica Moldova, Ucraina și Italia.