10-12-2018

cursuri agoraAngela Hăbăşescu, Olga Dascal au participat la Cursurile „GODAN Action online course on Open Data Management in Agriculture, Nutrition and Land = GODAN Action Online pentru gestionarea datelor deschise în Agricultură, Nutriție și Teren”. Cursul a avut loc în perioada 19 noiembrie – 9 decembrie 2018. Moderatori: Ilkay Holt şi Imma Subirats, specialişti în managementul informațiilor în Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) a ONU. De facilităţile cursului online promovat de către rețeaua GODAN Action, au beneficiat circa 1349 de cercetători, cadre universitare, bibliotecari și studenți, din peste 92 de ţări.

Acest curs online a vizat consolidarea capacității producătorilor de date și a consumatorilor de date de a gestiona și utiliza datele deschise în agricultură și nutriție, avănd scopul de a crește gradul de conștientizare a diferitelor tipuri de formate și utilizări de date și de a evidenția cât de important este ca datele să fie fiabile, accesibile și transparente.

Cursurile au fost finalizate cu o evaluare online a cunoştinţelor obţinute. Audienţii au intrat în posesia certificatelor de participare cu indicaţia notei obţinute la evaluarea finală.