Casa editorială a cercetării academice de la Oxford University Press. Prin această platformă se oferă acces la peste 50.000 de cărți și 500 de reviste electronice (3 000 000 de articole din reviste, 600.000 de capitole din cărţi și 5 000 000 de imagini și multimedia). Conţinutul cuprinde cercetări din domeniile: educaţie, arte și științe umaniste, drept, medicină și sănătate, științe reale și sociale. Cercetaţi, descoperiţi exploraţi şi decărcaţi cele mai recente realizări din întreaga lume!!!
North Carolina Community Colleges
Bibliotecă de resurse educaționale deschise care promovează explorarea, creația și colaborarea cu scopul de a îmbogăți predarea și învățarea în Carolina de Nord și în întreaga lume. Resursele educaționale oferă oportunități de schimbare sistemică a conținutului predării și învățării prin implicarea profesorilor în noi procese participative și tehnologii eficiente pentru necesitatea de învățare.
Scopul comunităţii este de a oferi o infrastructură cuprinzătoare care deţine conținut de înaltă calitate și oportunitatea de colaborare în jurul nevoilor de adaptare, evaluare și instruire ale profesorilor și studenților.
Baza de date conţine informaţii cu full-texte, abstracte din diverse domenii de studii: afaceri şi management, comunicare și media, consiliere și psihoterapie, criminologie și justiție penală, economie, educaţie, inginerie, geografie, sănătate, istorie, marketing, matematică, asistență medicală, științe politice și relații internaționale, psihologie, muncă socială, sociologie, tehnologie, etc. SAGE conține seturi de date și video destinate cercetătorilor şi studenților. Sursa include dicționare și enciclopedii, capitole din cărți, cărți academice complete, reviste ştiinţifice şi articole din ele.
Cambridge Journals Online oferă acces la o colecție multidisciplinară ce oferă peste 380 de reviste academice și peste 33 000 de cărți electronice și acoperă o gamă largă de discipline din domeniul științelor exacte, umanistice și sociale: antropologie, arheologie, arte, astronomie, chimie, informatică, educație, inginerie, științe generale, geografie, istorie, lingvistică, drept, științe ale naturii, literatură, politică și relații internaționale, psihologie, religie, sociologie, statistică și probabilitate.
Taylor & Francis Online Journal Library
Taylor & Francis Online Journal Library reunește conținuturi online de la trei lideri editoriali: Taylor & Francis, Routledge şi Psychology Press. Oferă acces la peste 2 700 de reviste care acoperă o gamă largă de domenii – de la științele sociale și umaniste până la știință și tehnologie.
Sistemul electronic bibliotecar IPR SMART este o resursă educațională digitală pentru instituții de învățământ superior și biblioteci universitare. Aici pot fi consultate mai bine de 130 000 publicații electronice licențiate (manuale și ghiduri de studiu, monografii, cărți de referință), editate în ultimii 5-10 ani la peste 700 de edituri. Baza de date conţine informaţii din toate domeniile majore de cunoaștere, lista lor fiind în continuă creștere şi este relevantă domeniilor de interes studiate şi cercetate în USARB. Conținutul este actualizat în fiecare lună cu e-publicaţii noi încă netipărite.
Research4Life oferă instituțiilor din țările cu venituri mici și medii acces online la conținut academic și profesional pentru a îmbunătăți predarea, cercetarea și elaborarea politicilor în sănătate, agricultură, mediu și alte științe.
Programul Health InternetWork Access to Research Initiative, înființat de OMS împreună cu edituri importante, permite țărilor în curs de dezvoltare să aibă acces la una dintre cele mai mari colecții de literatură biomedicală din lume. Oferă până la 21 000 de e-reviste, peste 69 000 de cărți electronice în domeniul științelor sociale biomedicale și conexe. Acest portal este disponibil în limbile arabă, engleză, franceză, rusă, portugheză și spaniolă.
Online Access to Research in the Environment oferă acces gratuit sau la costuri reduse la conţinuturi digitale privind mediul - până la 11 500 de reviste științifice, 27 000 de cărți electronice, 40 de baze de date și alte resurse din 118 țări. Este coordonat de Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP) în parteneriat cu editori științifici de top și Universitatea Yale.
Access to Global Research in Agriculture. Programul AGORA, înființat de Organizația pentru Alimentație și Agricultură a ONU (FAO), permite țărilor în curs de dezvoltare să obțină acces la o colecție digitală în domeniile alimentației, agriculturii, științelor mediului și științelor sociale conexe. AGORA oferă acces la 15 500 de reviste, 48 000 de cărți din 115 țări.
Access to Research for Development and Innovation - portal ce oferă acces la cercetare pentru dezvoltare și inovare; ARDI a fost lansat de către Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale în 2009 și sprijină cercetătorii din țările în curs de dezvoltare în crearea și dezvoltarea noilor soluții la provocările tehnice cu care se confruntă la nivel local și global. ARDI include peste 7 740 de reviste, 34 000 de cărți, 12 resurse de referință, 45 de editori.
Global Online Access to Legal Information este un program nou care oferă acces online gratuit sau la costuri reduse la cercetarea juridică în ţările în curs de dezvoltare din reviste, publicații și baze de date academice.
Consorţiul REM (Resurse Electronice pentru Moldova) - un proiect comun al Institutului pentru o Societate Deschisă, Budapesta - Open Society Institute (OSI) şi Compania editorială EBSCO Publishing (SUA). EBSCO este la moment unul dintre cei mai mari furnizori de reviste în format tradiţional şi electronic.
Accesul este oferit numai din spaţiile USARB.
- Academic Search Elite
- Business Source Elite
- eBook Collection (EBSCOhost)
- eBook Open Access (OA) Collection (EBSCOhost)
- ERIC
- GreenFILE
- Library, Information Science & Technology Abstracts
- MasterFILE Elite
- MasterFILE Reference eBook Collection
- Newspaper Source
- Regional Business News
Unul din liderii mondiali care oferă cărţi şi reviste practic din toate domeniile de cercetare. Această bază de date este o resursă sigură de informaţii pentru cercetători, cadre didactice şi studenţi.
Baza de date conţine informaţii cu full-texte din diverse domenii: arhitectură şi design, astronomie, ştiinţe biomedicale, business şi management, chimie, pedologie, geografie, inginerie, mediul ambiant, drept, matematică, filosofie, fizică, psihologie, ştiinţe sociale, statistică etc. Baza de date se actualizează zilnic.
În susţinerea educaţiei şi activităţii de cercetare în calitate de membru al Consorţiului REM Biblioteca oferă utilizatorilor acces gratuit la pachetul de baze de date EIFL. Aceste colecţii digitale au un conţinut academic multidisciplinar, specializat pe un anumit subiect sau enciclopedic, şi cuprind articole din publicaţii periodice (rezumate şi/sau full-text), cărţi, referinţe, rapoarte, cercetări, studii de caz, imagini şi hărţi.
The Association for Computing Machinery (ACM)
Portofoliu de publicații al The Association for Computing Machinery (ACM) conţine cca 70 de reviste, 200 de lucrări anuale ale conferințelor, buletine informative, site-uri web și fișiere multimedia care acoperă domeniile: Științe matematice, Calculatoare, Tehnologia Informației, Inginerie software, Sisteme de baze de date, Analiza datelor, Securitate cibernetică, Învățare automată, Rețele de calculatoare, Sisteme informative, Internet, Tehnologii mobile și multimedia. În plus, se acordă publicarea gratuită în accesul deschis în reviste hibride și cu accesul complet deschis.
European Respiratory Journal este o revistă medicală revizuită lunar de către medici, care își propune să publice o serie de materiale ştiinţifice pentru a promova cunoștințele și cercetarea în domeniul sănătății respiratorii de cea mai înaltă calitate.
O bibliotecă online cu cărți electronice, care oferă acces gratuit pentru persoanele cu dizabilități ce nu le permit utilizarea materialelor tipărite tradiționale, inclusiv orbire, deficiențe de vedere, dizabilități de învățare și dizabilități fizice, cum ar fi boala Parkinson și paralizia.
The Company of Biologists (Compania Biologilor)
Este o organizație de publicare non-profit dedicată sprijinirii și inspirării comunității biologice din întreaga lume, oferă acces la 5 reviste: Development, Journal of Cell Science, Journal of Experimental Biology, Disease Models & Mechanisms și Biology Open.
Baza de date este un set de publicaţii a Asociației Internaționale a Apei ce răspândește cunoștințe despre apă, contribuind astfel la îmbunătățirea sănătății și bunăstării globale. Programul IWA Publishing include 20 reviste din domeniu științei și tehnologiei apei, cercetarea hidrologică și cercetarea apei; cărți electronice, ce includ informaţii de înaltă calitate pentru cercetători, precum și manuale de lucru de referință pentru profesioniști.
Mathematical Sciences Publishers
Companie de publicare non-profit, care publică mai multe serii de reviste şi carte. Oferă acces on-line la 17 reviste, The Open Book Series de înaltă calitate în acces deschis ale Editurii Științelor Matematice, MSP Journals specializată în matematică și științe conexe. Accesul este valabil până în decembrie 2022.
Colecţia Edward Elgar Publishing conţine 10 reviste din domeniul drept, economie, precum şi studii de management şi leadership. Colecţia de cărţi acoperă multe domenii interdisciplinare de studii de dezvoltare, inclusiv finanţe, economie, studii de inovare, dezvoltarea infrastructurii, a sănătăţii, guvernanţă corporativă, publică şi politica socială, migraţia, metode de cercetare, de proprietate intelectuală, reforma juridică etc. Colecţia cuprinde monografii academice, manuale.
Pachetul standard IOP Science include 52 de reviste de mare impact publicate de editura IOP Publishing. Platforma IOPscience facilitează descoperirea conținutului relevant şi acoperă subiectele: fizică biologică şi medicală, chimie, inginerie, mediu, matematică, fizică, etc.
The Royal Society Journals Collection cuprinde 11 titluri de publicaţii periodice cu mare impact în ştiinţele fizicii și biologice, inclusiv Philosophical Transactions A and B, şi Proceedings A and B. Abonații beneficiază, de asemenea, de acces la arhivă digitală Royal Society, care datează din 1665. Subiectele acoperite: ştiinţe biologice, ştiinţe fizice, matematice și inginereşti, subiecte transdisciplinare.
DUKE UNIVERSITY PRESS JOURNALS
E-Duke University Press oferă acces online la 64 de titluri de reviste în ştiinţele umaniste şi sociale. Revistele acoperă subiectele: studii de istorie, studii africane, antropologie, artă, studii asiatice, critică şi teorie, studii culturale, economie, educaţie, mediu, etnografie, studii europene, ficţiune & poezie, mass-media, studii literare, politica de sănătate, de gen, istorie, studii regionale internaţionale, studii despre Orientul Mijlociu, teoria muzicii, pedagogie, filozofie, politică, studii religioase, studii ştiinţifice, sociologie şi teoria socială, teatru şi studii de performanţă.
OpenEdition este dezvoltat de Centrul pentru Publicarea Electronică Deschisă (Cléo - UMS 3287), centru operat de CNRS, Universitatea din Aix-Marseille, EHESS şi Universitatea din Avignon şi Pays de Vaucluse, Franţa.
OpenEdition oferă comunității ştiințifice patru platforme internaţionale de publicare şi informare în ştiințele umaniste și sociale în limbile franceză, engleză, portugheză, germană, italiană, spaniolă.
OpenEdition Journals este o platformă pentru reviste în științele umaniste și sociale.
Fondată în 1999 sub numele Revues.org, aceasta găzduiește astăzi peste 574 de publicații online.
PlatformA OpenEdition Books dedicată cărţilor găzduieşte astăzi cca 12 400 de cărţi în acces deschis din arte, educaţie, geografie, ecologie, mediul ambiant, arheologie, ştiinţele comunicării şi biblioteconomie.
Hypotheses este o platformă pentru blogurile de cercetare. Găzduiește câteva mii de bloguri care acoperă toate domeniile ştiinţelor umaniste și sociale. Textele sunt în acces deschis. Acestea pot fi de interes publicului larg. În fiecare zi, se actualizează cu noi postări.
Calenda este un calendar al evenimentelor academice din domeniul științelor umaniste și sociale, care informează utilizatorii, profesorii și cercetătorii despre știrile din cercetare. Calenda oferă feed-uri pe categorii, 49 079 de tipuri de evenimente în limbile franceză, engleză, portugheză, germană, italiană, spaniolă.
ASTM International a fost organizat în 1898 în SUA fiind una dintre cele mai mari organizații internaționale de dezvoltare a standardelor. La nivel global funcţionează peste 13 000 de standarde ASTM, 1 800 de cărți electronice, 8 reviste îmbunătăţind viața a milioane de oameni în fiecare zi. Combinate cu serviciile inovatoare de afaceri, standardele ASTM îmbunătățesc performanța și ajută toată lumea să aibă încredere în lucrurile pe care le cumpără și le utilizează - de la jucărie până la avion. Foloseşte expertiza a peste 30.000 de membri din 140 de ţări pentru a crea un consens și a îmbunătăți performanța în industria prelucrătoare și materiale, produse și procese, sisteme și servicii.
Directoriul revistelor cu Acces Deschis (12 299 de reviste academice din 140 de ţări şi publicate în 80 de limbi). DOAJ înlesneşte accesul liber la publicaţii periodice din diverse domenii academice. La dispoziţia cititorilor sunt puse publicaţii ce acoperă toate domeniile de cercetare academică.
Cuprinde aproximativ toate tipurile de documente ONU, date, publicităţii, incepând cu mijlocul anilor 1990. Categoriile de documente incluse sunt: Rezoluţii incepând cu anul 1946 (Consiliu de Securitate, Adunarea Generală, Consiliul Economic şi Social, Consiliul de Încredere), Documente selectate ale Consiliului de Securitate şi ale Adunării Generale începînd cu anul 1985, Propuneri de rezoluţii, Inregistrări ale întâlnirilor, Rapoarte, Documente administrative, Sentinţe ale Tribunalului Administrativ.
Oficiul de Publicaţii (OP) al Uniunii Europene (OPOCE)
Librărie virtuală care oferă acces la 300 000 de publicaţii oficiale ale Uniunii Europene. Puteţi descărca aceste publicaţii în format PDF sau să selectaţi literatura care ar putea prezenta interes pentru Dumneavoastră şi să expediaţi Coordonatorului Centrului de Informare al Uniunii Europene al Bibliotecii Ştiinţifice versiunea electronică a listei titlurilor selectate prin e-mailul This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..
Linkuri către documente (de la texte juridice până la documente istorice), sondaje şi studii recente, biblioteci şi centre de documentare. Explicaţii pe marginea terminologiei UE, glosare şi orientări privind redactarea şi publicarea textelor despre UE.
Baza de date conţine acte elaborate de instituţiile europene, procese-verbale ale reuniunilor instituţiilor şi organismelor europene, comunicate şi articole de presă, discursuri ale liderilor europeni. Oferă acces la fişa descriptivă a documentului şi la documentul propriu-zis (cu excepţia textelor care intră sub incidenţa dreptului de autor).
Înfiinţată în anul 2003, arhiva internaţională deschisă pentru domeniul biblioteconomie şi ştiinţele informării (LIS). Conţine peste 11 500 de lucrări arhivate/difuzate în contextul Accesului Deschis (OA).
AGRIS (International System for Agricultural Science and Technology)
Bază de date internaţională în domeniul agriculturii ce cuprinde peste 3 mln. de înregistrări, la crearea căreia participă peste 100 de ţări din lume, inclusiv şi Republica Moldova.
Este un vocabular controlat multilingv, conceput pentru a acoperi terminologia din domeniile agriculturii, silviculturii, pescuitului, alimentației și domeniilor conexe, cuprinde peste 32 000 de concepte disponibile în 33 de limbi, inclusiv limba română. Tezaurul reprezintă un sistem deschis de comunicare ce permite dezvoltarea şi actualizarea permanentă a conţinutului său, a terminologiei ce reflectă actualitatea şi evoluţia domeniului agriculturii, cu scopul de a răspunde cât mai eficient necesităţilor de informare a savanţilor, cercetătorilor, studenţilor etc.