2019, 5 aprilie - Ședință de monitorizare a proiectului Servicii de suport pentru rețeaua de biblioteci: modernizarea bibliotecilor din Armenia, Moldova şi Belarus prin dezvoltarea personalului de bibliotecă şi reformarea bibliotecilor

FOTO   PROGRAM

monitorizare.În data de 5 aprilie 2019, la Biblioteca Ştiinţifică USARB a avut loc Ședința de monitorizare a proiectului Servicii de suport pentru rețeaua de biblioteci: modernizarea bibliotecilor din Armenia, Moldova şi Belarus prin dezvoltarea personalului de bibliotecă şi reformarea bibliotecilor, implementat în cadrul programului Erasmus+ Consolidarea capacităților în domeniul învățământului superior (2015 – 2018). Evenimentul a avut peste 20 de participanti.

Din partea Administraţiei USARB cu un mesaj de salut a venit Valentina Priţcan, dr., conf., Prorector pentru Ştiinţă şi Relaţii Internaţionale care a adus mulţumiri echipei BŞ USARB pentru adăugarea unei plus valori Universităţii prin implicarea în proiecte internaţionale.

Oficiul Național Erasmus+ a fost reprezentat de Claudia Melinte, coordonator, Cristina Gherman, administrator şi Ana Samson.

Claudia Melinte, coordonatorul Oficiului Național Erasmus+ a prezentat obiectivele monitorizării, a venit cu unele sugestii şi recomandări în federea finalizării eficiente a proiectului.

În cadrul şedinţei au fost susţinute comunicările:

  • Diseminarea și valorificarea rezultatelor proiectului LNSS. R. Sobieski-Camerzan, director BȘ AAP;
  • Relevanța și impactul proiectului LNSS asupra modernizării bibliotecilor. Igor Neaga, specialist principal BȘ AAP.

La capitolul Impact. Sustenabilitatea. Diseminarea Proiectului LNSS în USARB au fost prezentate 5 comunicări:

  • Managementul bibliotecii universitare. E. Harconiţa, A. Mihaluţa,
  • Educaţia profesională a bibliotecarului şi serviciile inovative. E. Stratan;
  • Cultura Informaţiei - Modulul-cheie în LNSS. M. Staver;
  • Echipament tehnic: dotare şi eficienţa exploatării. I. Afatin, T. Prian;
  • Diseminarea Proiectului LNSS, NAD. V. Topalo, S. Ciobanu.

monitorizare1Şedinţa a continuat cu monitorizarea pe teren a proiectului: o procedură de management a proiectului. Întrebări si răspunsuri.

În încheiere Claudia Melinte, coordonator Oficiul Național Erasmus+, a analizat rezultatele implementării proiectului, a venit cu mai multe recomandări şi soluţii pentru aplicarea la noi proiecte.