28-01-2020

Bibliotecarii universitari bălţeni, Lina Mihaluţa, Valentina Topalo, Mihaela Staver, au participat în data de 28 ianuarie 2020 la lansarea volumului International Trends in Academic Library Development, editată în cadrul Proiectului „Modernizarea serviciilor bibliotecilor universitare din Moldova” cu suportul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării a RM. Evenimentul a fost organizat de Biblioteca Ştiinţifică a Academiei de Studii Economice a Moldovei.

international trendsDespre publicaţia lansată au vorbit: dr. Silvia Ghinculov, Director, Biblioteca Stiintifică ASEM, Grigore Belostecinic, Rector, dr. hab., prof. univ., academician, Academia de Studii Economice, Ane Landoy, Universitatea din Bergen, Norvegia, Angela Repanovici, prof. dr. inginer, Universitatea din Transilvania din Braşov, dr. hab. Nelly Ţurcan, prof. univ., USM, dr. Igor Cojocaru, Directorul Institutul de Dezvoltare a Societăţii Informaţionale (IDSI).

Cartea este plasată în acces deschis în ZENODO 

Informaţii despre desfăşurarea evenimentului puteţi urmări aici.

Participanţii la lansare au beneficiat de o mapă cu volumul lansat şi un calendar.

Menționăm că proiectul „Modernizarea serviciilor bibliotecilor universitare din Moldova” a fost implementat în perioada anilor 2016-2019, iar beneficiarii acestuia au fost 18 biblioteci universitare din țară. Coordonator Național, Biblioteca Ştiinţifică a Academiei de Studii Economice a Moldovei.