OPEN KNOWLEDGE REPOSITORY World Bank

okr logo

Repozitoriul OPEN KNOWLEDGE REPOSITORY oferă peste 30 000 de publicaţii în 11 colecţii şi 232 de subcolecţii: Annual Reports & Independent Evaluations, Books, Journals, Serial Publications, Working Papers, Economic and Sector Work (ESW) Studies, Knowledge Notes, Multilingual Content.

 

logo zenodo Repozitoriul European ZENODO, include cercetări și conținuturi educaționale și informaționale. Facilităţi: generarea automată a identificatorului DOI; (Digital Object Identifier – identificarea unică a resursei); atribuirea licenţei Creative Commons; partajare şi export. (Videotutorial)

 

logo ceeolBiblioteca Europeană online Centrală (CEEOL) - oferă  acces la documente cu text integral la surse din diverse domenii: antropologie, cultură și societate, economie,istorie, artă plastică,literatură, lingvistică, științe politice și științe sociale, filosofie, religie, drept. (Videotutorial)

 

logo elibraryeLIBRARY.RU - cea mai mare bibliotecă digitală a publicațiilor științifice din Rusia cu capacități extinse de căutare a informației. Abonaților sunt disponibile 4000 de reviste științifice străine cu text integral și peste 3 900 interne, din care 2 800 de reviste sunt disponibile în accesul gratuit, precum și descrieri la un milion și jumătate de teze. Pentru accesare utilizați login - BIBLIOTECAR, parola - librarius2021.

 

logo Open libraryOPEN LIBRARY - este o bibliotecă deschisă, un proiect on-line, de Internet Archive, finanţat în parte de un grant de la Biblioteca de Stat din California şi Fundaţia Kahle / Austin. Scopul catalogului este să creeze "o pagina web pentru fiecare carte publicată vreodată". Înregistrarea este gratuită. Dispune de peste 20 mln de înregistrări on-line în acces liber, oferă acces la 1,7 milioane de versiune scanate ale cărţilor, şi link-ul la surse externe.

 

logo CalameoCalameo - serviciu pentru crearea instantanee a publicaţiilor interactive pe internet şi răspîndire virtuală a publicaţiilor unei organizaţii sau persoanei particulare, care oferă servicii atît gratis cît şi contracost şi care apără şi drepturile de autor, dacă cel din urmă doreşte. Acest nou mod de publicare - uşor de utilizat şi cu caracteristici incredibile. De la un fişier PDF, putem crea reviste, broşuri.

 

logo issuuISSUU - site unde îţi poţi încărca fişierele PDF şi documente Word pentru a le publica. Este o platformă pentru publicaţii online (gratuite) în special reviste. Site-ul este împărţit pe categorii, dar există şi posibilitatea căutării de grupuri sau oameni.

 

logo scribdScribd - cel mai cunoscut site social unde te poţi publica, citi şi discuta documente şi lucrări originale. Oricine poate încărca şi partaja foarte simplu documente şi lucrări originale, deoarece fiecare cuvânt din document este indexat, pentru o optimizare a motoarelor de căutare, documentele de interes pentru o persoană pot fi regăsite cu uşurinţă. Cititorii nu mai trebuie să descarce documentele pentru a le putea citi, ele se deschid automat, într-o fereastră din pagina de pe Scribd deschisă în browser.

 

slideshareSlideshare - oferă spaţii pentru conţinuturi on-line: articole, comunicări ştiinţifice, publicaţii, rapoarte, bibliografii etc.